Nathaniel Rothschild, care ar fi noul proprietar al companiei Avia-Invest -concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău – a emis un nou comunicat de presă prin care își exprimă intențiile de a negocia cu autoritățile.

În comunicatul transmis de NR Investments LTD, o companie offshore, Rothschild se prezintă drept noul proprietar al Avia Invest și își manifestă disponibilitatea de a „îndeplini toate condițiile contractuale în vederea îmbunătățirii managementului Aeroportului și expansiunii numărului de pasageri”.

Totuși, Rotschild insistă pe garanții că statul va respecta contractul de concesiune și pe discuții cu Guvernul în acest sens.

„Titularul concesiunii Avia Invest trebuie să investească aproximativ 72 de milioane de euro până la sfârșitul acestui an. Ulterior, va fi necesară o investiție de 83,9 milioane de euro atunci când numărul de pasageri depășește 3,2 milioane pe an. Investițiile totale (conform acordului de concesiune) se vor ridica la 242 de milioane de euro, o sumă semnificativă pentru susținerea și creșterea unui activ important”, se arată în comunicat.

Baronul britanic mai menționează că „băncile occidentale și finanțatorii trebuie să aibă siguranța, înainte de a face investiții substanțiale, că drepturile contractuale ale Avia Invest nu vor fi potențial supuse rezilierii sau altor acțiuni prejudiciabile ale guvernului în mod arbitrar”.

Comentând ultimele acțiuni ale Guvernului, care a demarat procedurile de anulare a concesiunii, Rothschild susține că „nu există niciun temei legal pentru a contesta contractul”, amintind că Republica Moldova este „un semnatar al mai multor tratate bilaterale de protecție a investițiilor care protejează drepturile de proprietate ale investitorilor legitimi”.

În final, compania lui Rothschild reafirmă că își dorește discuții cu Guvernul și avertizează că își va apăra „drepturile contractuale” privind Aeroportul.

Citește și: Cine este noul proprietar al aeroportului Chișinău și legăturile cu unul dintre cei mai apropiați oligarhi ai lui Putin

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here