Foto: Cotidianul.MD

Începând de astăzi, 4 mai, troleibuzele și autobuzele din Capitală au început să circule în regim normal, cu prezența taxatorilor și achitarea biletului de călătorie. În scopul combaterii răspândirii noului coronavirus, autoritățile au impus purtarea obligatorie a măștilor. Totodată, la intrarea în troleibuze călătorii sunt informați că numărul maxim de persoane permise în mijlocul de transport este de 35 de persoane.

Imaginile de mai jos au fost făcute în această dimineață pe bulevardul Alba Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei, la stația terminus a troleibuzelor de pe ruta 22.

Din imagini se poate vedea o taxatoare a Regiei Transport Electric, echipată cu mască, mănuși și vizieră. Înainte de a porni, femeia dezinfectează suprafețele din interiorul troleibuzului.

„În vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a infecției COVID-19, începând cu data de 4 mai 2020, în mijloacele de transport în comun din municipiul Chișinău, devine obligatorie acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile (fulare, eșarfe sau alte articole vestimentare).

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, în cazul în care a fost pusă în pericol sănătatea publică, persoanele fizice riscă amenzi de la 22.500 la 25.000 de lei, iar persoanele juridice – de la 50.000 la 75.000 de lei”, anunțase anterior municipalitatea.

În ultimele weekend-uri, transportul public în Chișinău a fost sistat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here