Poliția de frontieră a destructurat o amplă reţea de prostituţie internaţională

Autor: , in Social / 2 februarie, 2018, 16:38

Oamenii legii au destructurat o amplă reţea de prostituţie internaţională

Angajații Poliției de Frontieră documentează o moldoveancă, bănuită că ar fi racolat mai multe tinere pentru practicarea prostituției. Sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, ofițerii de investigații speciale și urmărire penală ai Poliției de Frontieră au filat patru cetățeni ai Republicii Moldova și Turcia, cu vârste cuprinse între 29 – 35 de ani, care ar fi convins mai multe moldovence să  presteze servicii sexuale în orașul Antalya, Turcia. Pentru fetele racolate bănuiții perfectau acte de călătorie și procurau bilete spre Turcia din Federația Rusă, camuflând, astfel, scopul real al călătoriei.

Cauza penală pe acest caz a fost inițiată acum patru luni, polițiștii de frontieră reușind s-o rețină pe principala suspectă a grupării infracționale internaționale, o tânără de 29 de ani, originară din raionul Drochia. Informațiile deținute indică faptul că bănuita selecta fete din localitățile rurale, cu o situație materială precară, pe care le convingea să accepte  prestarea serviciilor sexuale.

În timpul percheziției apartamentului închiriat de suspectă, angajații Poliției de Frontieră au găsit acolo trei tinere, care aveau asupra lor pașapoarte de străinătate și care au stârnit bănuiala că ar fi fost potențiale victime. Ofițerii de investigații speciale și urmărire penală ai Poliției de Frontieră cercetează acest caz și întreprind acțiuni de procedură pentru a identificarea și alte persoane, care, probabil, au căzut pradă acestei rețele de proxeneți.

Ion Vârlan

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X