Steagul UE absent din fotografia oficială a noului cabinet de miniştri al României

Autor: , in Externe / 3 februarie, 2018, 17:41

Despre asta vorbeşte euronews.com, portalul de ştiri urmărit în întreaga Europă, dar şi peste hotarele ei. Se pune întrebarea: este aceasta o gafă protocolară sau un gest intenţionat? Steagul Uniunii Europene lipseşte din fotografia oficială a noului cabinet al României.

Ţara a aderat la Uniunea Europeană în 2007, iar, de atunci, toate fotografiile oficiale ale cabinetului includeau mereu şi steagul UE, alături de cel al României. Anul acesta, site-ul oficial al guvernului României pare să renunţe la această tradiţie, postând o fotografie de grup a noului cabinet care conţine doar steagul României.

Absenţa steagului Uniunii Europene în fotografie a stârnit câteva semne de întrebare. A provocat şi o reacţie din partea organizaţiei politice numite Platforma România 100, condusă de fostul prim-ministru român, Dacian Cioloş. Un mesaj de pe pagina de Facebook a organizaţiei şi câteva poze comparative ale fostelor cabinete accentuează diferenţa, făcând aluzie la faptul că omiterea steagului UE se întâmplă cu mai puţin de un an înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. “Se întâmplă pentru prima oară în mulţi ani”, spune postarea de pe Facebook. Purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Liviu Iolu, le-a spus celor de la Euronews că aceasta ar putea semnala o schimbare importantă a relaţiilor dintre noul guvern şi Uniunea Europeană.

Nu a existat nicio reacţie din partea guvernului, în presă, şi niciun răspuns la cererea Euronews de a comenta acuzaţiile.

După stabilirea sa în funcţie, la începutul lui ianuarie 2018, Viorica Dăncilă, un membru cu două mandate în Parlamentul European, a renunţat la locul său de deputat în parlamentul Uniunii pentru a dirija noul guvern al României.

RCM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X