Băsescu vrea capul lui Kovesi

Autor: , in Politic / 5 februarie, 2018, 10:27

Traian Băsescu, fostul președinte al României și cel care a numit-o de două ori procuror general și o dată șefă a DNA pe Laura Codruța Kovesi, o critică în termeni duri pe aceasta. Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că şeful statului, Klaus Iohannis, ar trebui să o schimbe pe Laura Codruţa Kovesi cât mai repede, dacă ţine la DNA, sau să o păstreze cu mandatul de a îndrepta ceea ce a stricat la DNA şi de a scăpa de procurorii slugi. El a spus, la România TV, că Kovesi administrează DNA strict în favoarea intereselor ei de publicitate şi că ea este responsabilă pentru eşecul dosarului Microsoft.

De asemenea, Băsescu crede că șefa DNA nu mai este capabilă să gestioneze obiectiv lucrurile cu care se confruntă justiția din România. Traian Băsescu s-a declarat convins că înregistrarea cu Laura Codruța Kovesi, în care aceasta cerea „decapări instituționale”, este reală, în ciuda celor afirmate de șefa DNA.

Înregistrarea a fost contestată de Kovesi, însă Inspecția judiciară susține că documentul audio este real. „Eu îi spun: Dar pe fratele meu cum l-ai arestat pe o înregistrare care nu avea suportul original? Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Este evident că acele înregistrări au fost absolut reale. Eu i-am recunoscut și timbrul. Nu i-am recunoscut maniera de lucru, dar probabil că asta a devenit după ce i s-a urcat puterea la cap”, a declarat Băsescu.

„Laura Codruța Kovesi a făcut un efort formidabil, în 2015 și 2016 în prima parte, să-i dovedescă lui Iohannis că poate fi utilă. A fost perioada cea mai neagră a DNA, când foarte mulți oameni au fost arestați degeaba. L-a convins pe domnul Iohannis. De atunci am înțeles că este în stare să facă orice pentru cariera ei. Nu conta că distruge oameni. Ce a făcut în cazul Microsoft este o probă că pentru această doamnă nu are relevanță omul, ci doar interesele ei. Aici este marea problemă: a decredibilizat instituția”, a mai afirmat fostul președinte.

Cristian Cobuz

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X