Merkel și Schultz eșuează într-o nouă încercare de a face coaliție

Autor: , in Externe / 5 februarie, 2018, 11:05

Negocierile dintre CDU și SPD au progresat, dar încă nu s-a ajuns la înțelegeri ce țin de domeniul muncii și sistemul de sănătate. Conservatorii cancelarului Germaniei, Angela Merkel, și social-democrații lui Martin Schulz au eșuat într-o nouă rundă de negocieri, care avea scopul de a crea coaliția între cele două partide.

Social –democrații nu au reușit să încheie negocierile la timp, adică înainte de termenul-limită din duminica de 4 februarie, un deadline pe care, de altfel, și l-au stabilit chiar ei.

Ambii lideri susțin, totuși, că există progres și că discuțiile vor continua și astăzi. Partidele au căzut de acord, duminică, să investească peste 2 miliarde de euro în sectorul locuințelor sociale până în 2021, să aloce până la 12 miliarde de euro pentru extinderea benzii largi și să canalizeze 33 de miliarde de euro către municipalități, pentru diverse proiecte, inclusiv îngrjirea copilului. De pe lista de negocieri au fost scoase subiecte ca migrația, energia și agricultura, ajungându-se la un acord comun în privința acestora. Totuși, cele mai controversate probleme – ca legile ce țin de domeniul muncii și al sistemului de sănătate – nu au fost soluționate.

SPD speră să recreeze Marea Coaliție cu creștin-democrații lui Merkel, care a guvernat Germania începând cu 2013.

RCM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X