O provocare pentru NATO – Rusia imprevizibilă

Autor: , in Externe / 6 februarie, 2018, 12:27

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, luni, că toate statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice ar trebui să-şi respecte promisiunile de creştere a cheltuielilor militare, adăugând că NATO se confruntă cu tot mai multe provocări, relatează agenţia DPA.

În cadrul unei vizite oficiale în Norvegia, Stoltenberg, a afirmat că statele membre NATO au făcut unele progrese în ceea ce priveşte bugetul de apărare, însă a atras atenţia că doar câteva state au reuşit să atingă obiectivul privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

”Liderii statelor membre au promis în 2014 să facă mai mult, şi trebuie să facă mai mult. NATO se confruntă cu tot mai multe provocări: o Rusie mult mai imprevizibilă, incertitudinea şi teroarea din apropierea graniţelor noastre, precum şi o extindere sporită a armelor de distrugere în masă” a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a avut o întrevedere cu prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg. Liderul NATO a atras atenţia Norvegiei că este singurul stat membru NATO ce are frontieră directă cu Rusia şi nu a alocat 2% din PIB pentru apărare. Prim-ministrul Norvegiei a replicat, afirmând că sumele alocate pentru apărare sunt în creştere şi că Norvegia a investit în noi avioane de luptă şi nave militare.

RCM

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *