România va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova

Autor: , in Politic / 6 februarie, 2018, 15:05

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, efectuează o vizită la București, la invitația omologului său român, Teodor Meleșcanu.

„România va sprijini în continuare parcursul european al R. Moldova şi Chişinăul rămâne o prioritate de prim rang în politica internă și externă a României, indiferent de culoarea politică a guvernelor care se află la putere.” Afirmaţia a fost făcută astăzi de ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în comun cu Tudor Ulianovschi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, aflat într-o vizită de lucru la Bucureşti.

Cei doi oficiali au anunţat că subiectul discuţiilor avute la Bucureşti au vizat relațiile bilaterale, precum și agenda regională și internațională a ambelor state. Șeful diplomației moldovenești a subliniat că pentru autorităţile de la Chişinău orientarea europeană a Republicii Moldova rămâne un obiectiv prioritar al politicii interne și externe, deoarece el exprimă aspirațiile societății. Acesta a mulţumit conducerii de la Bucureşti pentru suportul acordat în mai multe domenii, inclusiv pentru asistența financiară oferită, şi a anunţat că, în scurt timp, la Chişinău ar putea avea loc o nouă reuniune a Guvernelor României şi Republicii Moldova.

Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, a specificat că Guvernul de la Bucureşti va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova, implementarea reformelor, acțiunile în vederea modernizării și eficientizării activității instituțiilor publice, suveranitatea și integritatea teritorială. Oficialul român a reiterat ideea că integrarea europeană este singura opțiune pentru o viață mai bună a cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de etnia, religia sau limba pe care aceștia o vorbesc. Teodor Meleșcanu a mai precizat că extrem de importantă este și interconectarea energetică dintre România și Republica Moldova.

De asemenea, Teodor Meleșcanu a spus că declaraţiile de unire adoptate de unele localităţi din Republica Moldova sunt fără implicaţii juridice şi indică voinţa locală a cetăţenilor, iar afirmaţiile preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon precum că aceste acţiuni ar putea genera un “război civil” sunt „total eronate și disproporționate”.

RCM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X