Dodon, revoltat că Parlamentul a condamnat atacurile Rusiei asupra Republicii Moldova: „A te plasa la extrema antirusească este suicid politic”

Autor: , in Politic / 8 februarie, 2018, 16:23

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, sare în apărarea Federației Ruse, după ce Parlamentul de la Chișinău a aprobat o Declaraţie prin care „condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova”. Șeful statului susţine că documentul respectiv este „cel mai impulsiv mesaj antirusesc lansat la nivel înalt în ultimii 25 de ani”.

„Azi, eurounioniștii din Parlament au întrecut până și retorica ostilă a frontiștilor ultranaționaliști de la începutul anilor 1990. Aceste provocări sistematice și intenționate au drept scop determinarea părții ruse de a veni cu un răspuns similar în adresa țării noastre”, susține Dodon.

Şeful statului consideră că Declarația votată de Parlament reprezintă „un mesaj radical care va dăunat țării”. Mai mult, în opinia acestuia, a te plasa la „extrema antirusească într-o ţară cu o largă susţinere pro-Rusia înseamnă un suicid politic şi electoral”.

„Partidele eurounionsite din fosta AIE, mai cu seamă PDM, inițiatorul declarației, au pășit azi pe această cale. Fie pentru a plăcea tot mai mult occidentalilor, fie în rezultatul frigurilor pre-electorale la care se dedau. Sper foarte mult că declarația lor nechibzuită nu va afecta grav relațiile cu Rusia. Dar sper că le va afecta grav rezultatele electorale. Așa cum o merită. Pentru că cetățenii vor o guvernare echilibrată geopolitic, nu una care luptă cu dușmani imaginari”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că, Parlamentul de la Chișinău a aprobat, joi, o Declaraţie prin care „condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova”. Declarația autorităților moldovenești vine după ce acum două săptămâni Duma de Stat din Federația Rusă a adoptat o declaraţie prin care condamnă decizia Chişinăului de a interzice retransmiterea ştirilor ruse în Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X