Noul prim-ministru al României vine la Chișinău

Autor: , in Politic / 8 februarie, 2018, 10:50

Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, va efectua în această lună o vizită la Chișinău pentru a se întâlni cu omologul său, Pavel Filip. Despre aceasta a anunțat ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, într-un interviu.

„Este prima vizită bilaterală pe care o va face la Chişinău. Cred că este un semnal foarte clar în legătură cu prioritatea pe care o acordăm relaţiei cu Republica Moldova”, a declarat Teodor Meleşcanu pentru dcnews.ro. Potrivit şefului diplomaţiei române, această vizită va fi una de luare a unui contact cu prim-ministrul moldovean, Pavel Filip, dar va fi şi o ocazie de a marca într-un anumit fel relaţiile foarte bune dintre România şi Republica Moldova.

„După toate probabilităţile, se va semna un contract de compania română Trans Gaz, pentru construirea unui gazoduct şi distribuirea de gaze în partea vestică a Republicii Moldova, de la Iaşi – Ungheni, până la Chişinău”, a menţionat Meleşcanu. Șeful Externelor de la București a mai specificat că Viorica Dăncilă va veni la Chișinău după întâlnirea de la Bruxelles, unde va avea o serie de întrevederi cu oficialitățile UE.

„Cred că este un semnal foarte clar în legătură cu prioritatea pe care o acordăm relației cu Republica Moldova. Această vizită va fi sigur, o vizită de luare a unui contact cu primul ministru, dar va fi și o ocazie de a marca într-un anumit fel relațiile foarte bune dintre România și R. Moldova”, a declarat Teodor Meleșcanu. Anterior premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, i-a făcut o invitație Vioricăi Dăncilă să întreprindă o vizită la Chișinău.

RCM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X