A 16-a localitate din Republica Moldova a semnat declarație de Unire cu România, iar alte peste 100 de primării au semnat declaraţii anti-unire

Autor: , in Social / 9 februarie, 2018, 12:59

Lista localităților din Republica Moldova care au semnat Declarație de Unire cu România se mărește. Satul Floreni, din raionul Anenii Noi, este cea de-a 16-a localitate care face acest gest. De partea cealaltă, socialiștii anunță că peste 100 de primării au semnat declaraţii anti-unire.

„Satul Floreni, raionul Anenii-Noi, a marcat, printr-o decizie cu o puternică încărcătură simbolică, năzuința de secole a românilor din dreapta Nistrului, de Unire grabnică și pentru vecie a Basarabiei cu România. Floreni, devine a 16-a localitate, care spune „Da” unirii”, afirmă liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Socialistul Vlad Batrîncea, cel care a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului de la Chișinău, anunța, joi, că peste 100 de primării au semnat declaraţii de anti-unire.

„Alte 28 de primării au aprobat declarația de condamnare a unionismului și în susținerea suveranității Republicii Moldova. În doar trei zile peste 100 de localități. Până la sfârșitul lunii februarie vor fi 250-300. Moldovenii se unesc. Moldova are viitor”, a punctat socialistul.

Acum trei zile șeful statului Igor Dodon a anunțat că localitatea sa de baştină, Sadova, este prima localitate care a semnat o „declarație de sprijin a statalității moldovenești”, purtătorul de cuvânt al acestuia. Anterior, acesta a anunțat că va convoca Consiliul Suprem de Securitate, în cadrul căruia urmează „să luăm atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X