Andrian Candu acuză Rusia că ar elibera paşapoarte pentru locuitorii din Transnistria cu locul nașterii Republica Moldovenească Nistreană

Autor: , in Politic / 9 februarie, 2018, 09:47

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a acuzat autorităţile de la Moscova că ar elibera paşapoarte locuitorilor din regiunea transnistreană, unde acestora li se indică locul naşterii în Republica Moldovenească Nistreană, și nu în Republica Moldova.

Intr-un interviu la Publika TV, președintele Parlamentului moldovean s-a întrebat dacă prin aceasta practică. ce ar fi fost descoperită de institutiile „de drept” din Republica Moldova, Moscova ar încerca să recunoască de fapt regiunea separatistă.

„Vreau să vă spun că instituţiile noastre de drept au identificat foarte multe paşapoarte ruseşti eliberate parsoanelor care s-au născut în regiunea transnistreană şi pe care la locul naşterii scrie Republica Moldovenească Nistreană. Adică cum, cineva în Rusia recunoaşte că regiunea transnistreană e separată? Cum atunci rămâne că recunoaştem integritatea teritorială?”, a declarat Andrian Candu.

Mai mult, speakerul spune că „nu e un secret pentru nimeni că administraţia de acolo (Tiraspol) e controlată doar de Federaţia Rusă” și că „nu sunt mișcări” din partea acestei țări de a rezolva conflictul transnistrean.

Şeful Legislativului a mai învinuit Rusia că s-ar implica în finanţarea unor politicieni de la Chişinău.

Amintim că, Parlamentul de la Chișinău a aprobat, joi, o Declaraţie prin care „condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova”. Declarația autorităților moldovenești vine după ce acum două săptămâni Duma de Stat din Federația Rusă a adoptat o declaraţie prin care condamnă decizia Chişinăului de a interzice retransmiterea ştirilor ruse în Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X