(FOTO) „Ziua Zero” se amână: Cum au reacționat oamenii când a început să plouă în Cape Town

Autor: , in Externe / 12 februarie, 2018, 12:39

Ploile de la sfârșitul săptămânii trecute din Cape Taown au adus mare bucurie pentru locuitorii orașului, însă, capitala legislativă a Africii de Sud ar putea fi primul oraș din lume ale cărui rezerve de apă ar putea scădea

După îndelungi așteptări, locuitorii din Cape Town au rămas uimiți în momentul în care nori negri s-au format deasupra metropolei sud-africane și burlanele au început să răsune aruncând în stradă șuvoaie de apă de ploaie.

Ploaia de la începutul weekend-ului nu a durat mult, dar a fost suficientă pentru a amâna cu o lună fatidicul moment al „Zilei Zero”, care nu va mai sosi pe 12 aprilie, ci pe 11 mai, scrie CNN.

Străzile au fost luate cu asalt de oameni. În timp ce unii dansau bucuroși în ploaie, alții alergau cu bidoane spre gurile jgheaburilor pentru a colecta apa prețioasă, pe care au folosit-o apoi la spălatul hainelor.

Încă din decembrie 2017, autoritățile sud-africane au anunțat impunerea unui regim de austeritate privind consumul de apă. Dușurile nu trebuie să dureze mai mult de 90 de secunde, proprietarii de piscine au interdicție în a le umple, spălătoriile auto trebuie să reducă drastic consumul de apă, iar fiecare locuitor nu are voie să depășească o cotă de 50 litri/zi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X