Mercenar moldovean, înrolat în luptele din Doneţk, condamnat la trei ani de închisoare, la insistenţa procurorilor

Autor: , in Social / 12 februarie, 2018, 12:10

Un locuitor al capitalei în vârstă de 45 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru participarea în calitate de mercenar la luptele din regiunea Doneţk, din estul Ucrainei. Sentinţa a fost pronunţată la insistenţa procurorilor, după ce anterior, mercenarul scăpase doar cu o pedeapsă nonprivativă de libertate.

Conform Procuraturii Generale, în toamna anului trecut, Procuratura municipiul Chişinău de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au identificat şi reţinut un cetăţean al Republicii Moldova, bănuit de activitatea mercenarilor. Acesta s-a dovedit a fi locuitor al Capitalei, în vîrstă de 45 ani.

Bărbatul a fost acuzat că, în perioada iunie 2015 – martie 2017 ar fi fost încorporat, în calitate de mercenar, în cadrul formaţiunii militarizate „Первая Славянская бригада” (Prima Brigadă Slavă – n.r.) din regiunea Doneţk, Ucraina.

Prin sentinţa Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, din 3 noiembrie 2017, inculpatul a fost recunoscut vinovat şi condamnat la 3 ani închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest.

Considerând sentinţa prea blândă, procurorii au contestat-o, iar, recent, Curtea de Apel Chişinău a admis apelul procurorului, inculpatul fiind condamnat la 3 ani închisoare, cu executare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X