Cheltuielile de transport pentru oficialii și delegațiile străine vor fi achitate din bugetul de stat

Autor: , in Politic / 14 februarie, 2018, 17:50

După ce în luna ianuarie curent Cabinetul de miniștri a stabilit cheltuielile pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine care vor sosi în Republica Moldova, printre care pentru un mic dejun ar urma să fie alocați până la 900 de lei, pentru un cocktail 400 de lei, iar pentru un ceai 200 de lei, astăzi Guvernul a stabilit, printr-o propunere a ministrului Finanțelor ca, cheltuielile de transport internațional pentru oficialii sau delegațiile străine invitate la decizia președintelui Republicii Moldova, președintelui Parlamentului și prim-ministrului să fie achitate din bugetul de stat.

La propunerea ministrului Finanţelor, Octavian Armaşu, Guvernul a aprobat astăzi completarea Regulamentului de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine. Astfel, pentru persoanele oficiale străine și membrii delegațiilor străine invitate la decizia președintelui Republicii Moldova, președintelui Parlamentului și prim-ministrului vor fi achitate cheltuielile de transport internațional – avia, feroviar, auto – în modul stabilit de procedurile de achiziții publice.

Ministrul Armașu motivează că, scopul propunerii este „dezvoldarea relaţiilor cu partenerii străini, precum şi formarea unei imagini pozitive a Republicii Moldova pe palierul internaţional”.

Conform Regulamentului de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine, delegațiile care vor sosi în Republica Moldova se împart în trei categorii, în dependență de aceasta și costurile de deservire variază.

Spre exemplu, pentru delegații care fac parte din categoria I pentru micul dejun vor fi repartizați 900 de lei pentru un participant. Masa de bufet va costa bugetul țării 800 de lei, un cocktail 400 de lei, iar un ceai, cafea, apă, suc sau produse de patiserie 200 de lei.

Autoritățile vor aloca bani și pentru cadouri. Spre exemplu, pentru cadoul unui conducător al delegației oficiale vor fi alocați 3.000 de lei, dacă acesta face parte din prima categorie, 1.500 de lei pentru cea de-a doua și 750 de lei pentru categoria a treia.

Pentru ceremonialul de întâlnire vor fi alocate câte 350 de lei pentru fiecare delegație, iar buchetele de flori vor varia între 600 și 200 de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X