Guvernul va fi scutit de obligația de a publica pe pagina sa web acte oficiale

Autor: , in Fără categorie / 15 februarie, 2018, 14:54

Guvernul va fi scutit de obligația de a publica pe pagina sa web legi, hotărâri, decrete prezidențiale, decizii ale Curții Constituționale și alte acte oficiale. Un proiect de inițiativă legislativă în acest sens, prezentat de Guvern, a fost votat joi, 15 februarie, în două lecturi, de către Parlament.

Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eşanu, a declarat în timpul prezentării proiectului că publicarea actelor oficiale pe site-ul Guvernului nu este eficientă în lipsa unui motor de căutare sustenabil, transmite IPN. Nicolae Eşanu a dat asigurări că scutirea executivului de obligația de a publica actele oficiale nu înseamnă că aceste acte nu vor fi publice. În continuare acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial, singura sursă oficială, și pe platforma lex.justice.md, cu caracter informativ.

Până acum, Guvernul era obligat să publice pe pagina sa web legile promulgate de către șeful statului, hotărârile Parlamentului, decretele președintelui Republicii Moldova, hotărârile și dispozițiile Guvernului, actele Curții Constituționale și ale Curții de Conturi, actele normative ale organelor centrale de specialitate ale administrației publice, ale Băncii Naționale a Moldovei și ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X