Şeful Pentagonului face apel către Turcia, cerându-i să se concentreze pe ISIS

Autor: , in Externe / 15 februarie, 2018, 23:36

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a făcut apel către Turcia să se concentreze pe lupta contra militanţilor ISIS din Siria, conform unui comunicat al Pentagonului, citat de Reuters.

Relaţiile dintre SUA şi Turcia, aliate în cadrul NATO, s-au răcit în urma intereselor diferite din cadrul războiului civil sirian.

Washingtonul se concentrează pe înfrângerea ISIS, în timp ce Ankara doreşte să-i oprească pe kurzii din Siria din a-şi câştiga autonomia, pentru a împiedica o insurgenţă pe teritoriul turc. Luna trecută, Turcia a început o incursiune militară în regiunea Afrin a Siriei, pentru eliberarea zonei de miliţie kurdă YPG.

Mattis s-a întâlnit cu ministrul turc al apărării, Nurettin Canikli, cu ocazia unei şedinţe a NATO. În cadrul întrevederii, şeful Pentagonului a făcut apel către Ankara să se concentreze pe ISIS.

„Mattis a cerut o concentrare mai mare pe campania de înfrângere a ISIS şi de oprire a oricărei alte organizaţii teroriste de a se dezvolta pe teritoriul Siriei”, se arată în comunicat.

Cei doi au căzut de acord să continue activităţile bilaterale de apărare şi să găsească noi modalităţi de a face cooperarea mai puternică, spune Pentagonul.

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va vizita Turcia joi şi vineri.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *