Lapte fără lapte; Testele ANSA confirmă că produsele lactate care le sunt oferite moldovenilor conţin grăsimi vegetale

Autor: , in Economic / 16 februarie, 2018, 16:35

Testele Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor confirmă prezenţa grăsimilor vegetale în lactatele de pe rafturile magazinelor din Republica Moldova.

În rezultatul examinării a 126 de probe de la producători, importatori de produse lactate și din rețeaua comercială s-au depistat neconformități privind prezența grăsimilor vegetale la brânză proaspătă de vaci de 5 procente – 21,75 % (grăsimi vegetale) de la SA JLC și brânză proaspătă de vaci de 2 procente -14,93% (grăsimi vegetale), de la SA JLC.

În laptele concentrat fiert cu zahăr „IRISCA” importat din Ucraina s-au depistat 93,77% de grăsimi vegetale, pe când prezența acestora în produsul respectiv este inadmisibilă. În produsele lactate de la SA INCOMLAC în untul „Crestianscoe” conținutul de grăsimi vegetale constituie – 15,54%, în brânzică glazurată cu umplutură de lapte concentrat fiert – 60,81%, în brânzică dulce Mic Vis cu caise – 34,18%, iar în brânzică glazurată cu aromă de vanelie conținutul de grăsimi vegetale este de 77,51%.

Printr-o dispoziție emisă de ANSA, operatorii menționați au fost avertizați privind retragerea imediată a produselor neconforme din rețeaua comercială.

Inspectorii au atenționat repetat administrația SA JLC despre necesitatea respectării legislației din domeniu.

Pentru încălcările menționate agentul economic a fost sancționat cu amendă în mărime de 12.000 de lei.

Conform planului elaborat pentru prevenirea comercializării produselor neconforme, inspectorii ANSA vor verifica până la sfârșitul lui martie toate întreprinderile de profil din țară.

Concomitent, un grup de lucru din cadrul Agenției elaborează propuneri de modificare a legislației, pentru a exclude fenomenul producerii și comercializării produselor neconforme.

Serviciul de presă ANSA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *