PPEM îl acuză pe Chirtoacă că aruncă societatea în dezbateri cu tentă electorală: „Demisia lui ar fi fost oportună înaintea referendumului din 2017”

Autor: , in Fără categorie / 16 februarie, 2018, 17:28

Partidul Popular European din Moldova declară că respectă decizia primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, de a demisiona, dar, în context, îl acuză pe acesta că aruncă societatea în noi dezbateri cu tentă electorală, deviind atenția de la procesul de reformare a Primăriei. Mai mult, cei din PPEM declară că demisia lui Chirtoacă ar fi fost oportună înaintea referendumului din toamna anului trecut.

„Constantăm că această demisie este o continuare logică a modului defectuos în care a condus capitala Republicii Moldova, iar anunțul de astăzi este o tentativă de a arunca societatea în noi dezbateri cu tentă electorală, deviind atenția de la procesul de reformare a Primăriei”, se arată în reacția reprezentanților PPEM.

În opinia acestora, demisia lui Chirtoacă ar fi fost oportună înaintea referendumului din această toamnă, economisind, astfel, resursele financiare din bugetul de stat.

„Dorin Chirtoacă a demonstrat că este un om al crizelor. Cu puțină înțelepciune am fi putut evita tot acest scandal produs în detrimentul locuitorilor mun. Chișinău, iar acum am rămâne concentrați pe procesul de reforme asupra căruia insistăm din 2015. Nu putem să nu constatăm că pledoariile PL despre moralitate vin doar atunci când sunt lichidate sursele ilegale de venit din Primărie, iar exponenții formațiunii sunt demiși pentru exercitarea incompetentă a atribuțiilor de serviciu”, se mai arată în reacția PPEM.

Chirtoacă spune că a decis să demisioneze, în semn de protest față de „abuzurile” la care ar fi fost supus și „în numele democrației”. Potrivit edilului, municipalitatea poate fi salvată doar prin alegeri anticipate, care ar trebui să aibă loc până pe data de 20 mai 2018, or, în caz contrar, alegerile nu vor putea fi organizate până în anul 2019.

Dorin Chirtoacă a fost ales primar de Chișinău în anul 2007, ulterior, a câștigat alte două mandate. În prezent acesta se află în arest la domiciliu, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. În toamna anului 2017, autoritățile au organizat un referendum de revocare a primarului general. Plebiscitul a eșuat, întrucât doar 17,54% dintre alegătorii incluși în listele electorale au participat la vot.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X