Avion de pasageri, prăbușit în Iran: Peste 60 de persoane, la bord. Nu există supravieţuitori

Autor: , in Externe / 18 februarie, 2018, 15:04

Un avion de pasageri care transporta 66 de oameni, 60 de pasageri şi 6 membri ai echipajului, s-a prăbuşit, duminică, într-o zonă de munte din Iran. Potrivit presei străine, nu există supravieţuitori.

Un avion iranian care făcea legătura între Teheran şi oraşul Yasuj din sud-vestul ţării s-a prăbuşit, duminică, a informat agenţia iraniană de ştiri Tasnim, citând serviciile de urgenţă.

Aeronava aparţinea companiei Iran Aseman Airlines şi a căzut într-o zonă montană din apropierea oraşului Semirom, scrie agenţia de ştiri Isna, citând purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Mojtaba Khaledi.

,,Toate serviciile de urgenţă sunt în alertă”, adaugă agenţiile de ştiri Isna şi Fars, citându-l pe Pirhossein Koolovand, şeful serviciului naţional de urgenţă.

La aproximativ 600 de kilometri distanţă de capitala iraniană, avionul a dispărut de pe radare. Ulterior, un purtător de cuvânt al companiei aeriene a anunţat că aparatul s-a zdrobit de un vârf muntos şi că nu există supravieţuitori.

Televiziunea iraniană a anunţat, citând martori, că, înainte de accident, avionul a încercat să aterizeze de urgenţă într-o zonă agricolă.

Mai multe elicoptere trimise la faţa locului au fost forţate să se întoarcă, din cauza ceţii dense. Aceasta ar putea fi şi una dintre cauzele prăbuşirii. O alta este reprezentată de avioanele învechite ale Iranului.

Accidentul aviatic este al doilea de acest gen în şapte zile. Săptămâna trecută, un avion de pasageri cu 71 de oameni la bord s-a prăbuşit la puţin timp după decolare, în apropiere de Moscova. Toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit.

Cele două tragedii vin în condiţiile în care 2017 a fost declarat anul cel mai sigur din istoria aviatică, fără niciun accident major.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X