Premierul Pavel Filip a cerut, din nou, Rusiei să își retragă trupele și armamentul din regiunea transnistreană

Autor: , in Politic / 18 februarie, 2018, 15:27

Premierul Pavel Filip a repetat, în marja Conferinţei de securitate de la Munchen, solicitarea Republicii Moldova pentru ca Rusia să își retragă trupele și armamentul din regiunea transnistreană. Vorbind despre relațiile țării noastre cu Federația Rusă, prim-ministrul a menționat ca este un dosar complicat.

„Noi ne dorim o relaţie echilibrată, prietenoasă cu Moscova. O relaţie în care cooperarea noastră comercială nu va fi politizată, iar dialogul va fi bazat pe respect reciproc. O relaţie în care se va vedea o dorinţă reală de a ajuta în reglementarea conflictului transnistrean şi de a retrage de pe teritoriul Republicii Moldova forţele militare şi muniţiile”, a subliniat prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul a accentuat că este în interesul comun de făcut astfel încât situaţia în regiunea Europei de Est să fie cât mai previzibilă şi stabilă. Rolul principal în realizarea acestui obiectiv le revine însuşi ţărilor est-europene – să devină mai prospere şi să-şi consolideze rezilienţa în faţa provocărilor interne şi externe.

Pavel Filip a vorbit și despre lipsa unei direcții strategice de dezvoltare pentru această regiune.

„Republica Moldova se confruntă cu toate aceste probleme în diferită măsură, dar încearcă să le rezolve sau să le diminueze. Noi promovăm o agendă ambițioasă de reforme bazate pe Acordul de Asociere cu UE”, a subliniat prim-ministrul Pavel Filip.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X