Mitropolia Moldovei va fi obligată să instaleze în bisericile din țară rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități

Autor: , in Social / 19 februarie, 2018, 16:19

După ce, în data de 21 noiembrie 2017, președintele Asociației Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova, Irina Revin, nu a putut intra în Catedrala Mitropolitană din cauza lipsei rampelor de acces, aceasta a scris o plângere către Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, în care a vorbit despre lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități în Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău.

Acest fapt înseamnă discriminare pe criteriul de dizabilitate în realizarea dreptului la libertatea religiei. Astfel, persoanelor cu dizabilități le este încălcat dreptul la libertatea religiei, spune Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării.

În data de 12 ianuarie 2018 a avut loc ședința publică, în cadrul căreia a fost examinată cererea. Reprezentanții Mitropoliei, însă, nu au fost prezenți la ședință, ezitând astfel să își exprime poziția în acest caz.

În urma audierilor, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a constatat prezența discriminării indirecte pe criteriu de dizabilitate, iar BOM a fost impusă să accesibilizeze accesul în Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău, precum și în toate lăcașele de cult afiliate Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

În cazul în care decizia Consiliului nu va fi respectată, autoarea plângerii, Irina Revin și avocatul său, Vadim Vieru, vor merge în instanța de judecată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X