Astăzi, au mai fost audiate cinci persoane la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), în dosarul ilegalităţilor, comise de un grup infracţional, specializat în legalizarea construcţiilor din Chişinău. Este vorba despre un specialist al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei municipiului Chişinău, un registrator al Agenţiei Servicii Publice şi trei directori ai unor companii din capitală, care ar fi beneficiat de serviciile funcţionarilor menţionaţi.

Azi dimineaţă, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au desfăşurat percheziţii la domiciliile şi la locurile de muncă ale bănuiţilor, de unde au ridicat materiale importante pentru cauza penală. În prezent, ei sunt audiaţi de către ofiţerii de urmărire penală, urmând  ca procurorii să decidă dacă persoanele vor fi reţinute sau vor fi cercetate în stare de libertate.
Amintim că, săptămâna trecută, şapte persoane au fost reţinute într-un dosar de corupere, trafic de influenţă şi fals în acte publice. Acestea sunt învinuite că ar fi pus în aplicare o schemă infracţională de legalizare a construcţiilor autorizate şi neautorizate din capitală. Dintre cei şapte reţinuţi, două persoane se află în arest preventiv, în izolator, o persoană este cercetată în arest la domiciliu, iar alţi patru învinuiţi au fost eliberaţi de procurori după ce au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei şi au oferit declaraţii importante anchetatorilor.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here