Andrian Candu: Acțiunile pro-Unire ale lui Traian Băsescu nu vor avea nici un rezultat

Autor: , in Politic / 20 februarie, 2018, 13:29

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că acțiunile și declarațiile pro-Unire ale fostului președinte al României, Traian Băsescu, au legătură cu alegerile parlamentare și că este imposibil ca acestea să ducă la reîntregirea celor două maluri ale Prutului.

 Andrian Candu a fost întrebat de jurnaliștii ucraineni de la unn.com.ua despre activitatea politică a lui Băsescu în Republica Moldova, despre intenția acestuia de a prezenta Parlamentului de la București o declarație privind Unirea Moldovei cu România și dacă Ucraina ar trebui să se aștepte la acțiuni similare din partea acestuia.

Speaker-ul parlamentului a declarat că „această retorică nu vizează Ucraina”, deși există chestiunea Bucovinei.

„Consider că toate aceste acțiuni ale domnului Băsescu au legătură cu alegerile parlamentare din Moldova”, a declarat Andrian Candu.

De asemenea, oficialul moldovean a menționat că, deși populația de pe cele două maluri ale Prutului au aceeași istorie, aceleași rădăcini, aceeași cultură și vorbesc aceeași limbă, cetățenii Republicii Moldova ar vrea ca statul să fie independent.

„În Republica Moldova, populația decide, prin referendum, în privința Unirii cu România. (…) Domnul Băsescu nu are cetățenia Republicii Moldova și nu poate prezenta nimic spre examinare autorităților de la Chișinău. El nu este deputat, este imposibil”, a afirmat Andrian Candu.

Traian Băsescu a anunțat că va prezenta Parlamentului României un proiect de declarație prin care să fie anulat pactul Molotov-Ribbentrop și consecințele acestuia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X