Elevii vor putea susţine examenele de BAC picate de mai multe ori pe an

Autor: , in Social / 20 februarie, 2018, 12:31

Elevii care vor lua una sau mai multe note insuficiente la examenele de bacalaureat vor putea susţine probele picate de mai multe ori pe an, până când le vor promova. Pentru examenele repetate vor achita o taxă, care va fi stabilită anual de către Ministerul Educaţiei şi va fi calculată în funcţie de costurile aferente organizării examenului de BAC.

Prevederile se regăsesc într-un proiect de modificare a Codului Educaţiei, înaintat de către deputaţii din Grupul Parlamentar Popular European, transmite IPN. În nota informativă a proiectului se menţionează că, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, în anul 2017, din totalul de 18 mii de candidaţi au promovat examenul de bacalaureat 11 mii, ceea ce constituie 60,34%.

Deşi tendinţa din ultimii ani este una pozitivă, totuşi încă un număr mare de elevi nu reuşesc să promoveze acest examen. Candidaţii care au luat la una sau mai multe probe de examen note mai mici de „5” în sesiunea de bază au dreptul să susţină repetat probele de examen.

Cei care nu reuşesc nici în sesiunea repetată au posibilitatea să o facă în următorii doi ani (sesiunea de bază şi repetată). În cazul în care nu reuşesc, toate notele pozitive obţinute la alte materii se anulează şi elevul trebuie să dea din nou examenul, în regim de externat, chiar şi la obiectele la care a obţinut pozitive.

Deputaţii consideră nejustificat termenul de un an de aşteptare. Aceştia mai menţionează că posibilitatea de a susţine examenul de bacalaureat ar trebuie să fie creată şi pe parcursul anului, nu doar în perioada de vară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X