Românul care a navigat în Atlantic 71 de zile s-a întors acasă

Autor: , in Cultură/Media / 21 februarie, 2018, 11:17

Românul care a navigat singur în Oceanul Atlantic 71 de zile s-a întors la cei dragi. A îndurat vreme rea, a reparat barca de nenumărate ori şi a avut momente în care nu a ştiut dacă va rămâne în viaţă.

A izbutit însă şi acum are un vis şi mai mare: să facă înconjurul lumii. Tot de unul singur, scrie Digi24.ro.

Pe 2 decembrie 2017, Sorin Drugan, un bărbat în vârstă de 62 de ani pornea la drum peste Oceanul Atlantic. Nu ştia la ce să se aştepte, dar se înarmase cu optimism, iar vremea era bună.

71 de zile mai târziu, a ajuns din nou la ţărm şi s-a întors acasă. E copleşit de întâlnirea cu cei dragi şi de tot ce a trăit pe ocean.

Un velier din 1977, 8 metri pe 2, i-a fost casă în tot acest timp. Aici a mâncat, a dormit şi şi-a amintit de tinereţe, singura cale, spune temerarul, pentru a lupta cu singurătatea.

Au fost şi situaţii dificile. După 1500 de mile parcurse, în mijlocul Oceanului, au apărut defecţiuni. A reparat totul la timp, dar acum, povestind, îşi dă seama că putea rămâne în voia valurilor.

L-a liniştit în tot acest timp faptul că a putut să comunice cu familia prin mesaje. Încercările l-au urmărit până în ultima noapte.

A izbutit şi asta îl face să viseze mai departe. Vrea să facă acum înconjurul lumii. Tot de unul singur. Ştie că e greu, dar nu se teme.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X