Violenţele se intensifică în Italia în pragul alegerilor naţionale

Autor: , in Externe / 21 februarie, 2018, 19:34

Violenţele se intensifică în Italia cu câteva săptămâni înainte de alegerile din martie. Au avut loc ciocniri între extremişti de dreapta şi activişti de stânga, precum şi atacuri rasiste, relatează The Guardian.

Incidentele, care au inclus şi un atac asupra unuia dintre liderii grupării de extremă-dreaptă Forza Nuova în Palermo, aduc aminte de vremuri mult mai violente din istoria Italiei din anii ’60, atunci când ţara a fost lovită de un val de terorism intern din partea extremiştilor de stânga şi de dreapta.

Primarul oraşului Palermo, Leoluca Orlando, a condamnat atacul asupra lui Massimo Ursino, care a fost legat şi bătut de o grupare de extremişti de stânga în capitala Siciliei.

El a spus că atacul, care a avut loc când şeful Forza Nuova se pregătea să viziteze Palermo, este un semn al situaţiei „ruşinoase” în care se află politica din Italia în prezent. El a condamnat de asemenea şi violenţele comise de grupări de extremă dreaptă, dar a spus: „Nu putem învinge fascismul cu violenţă. Nu putem învinge fascismul cu un comportament fascist”.

Agresorii de stânga, care şi-au filmat atacul şi l-au trimis la televiziuni, şi-au apărat acţiunile. În cadrul unui comunicat, ei acuză oameni precum Ursino că răspândesc ură şi rasism în Italia.

„L-am legat şi l-am bătut pentru a arăta că Palermo este un oraş antifascist şi că oameni ca el nu îşi au locul aici”, au spus ei. Ursino a fost dus la spital cu răni la cap dar a fost externat joi.

Raffaele Marchetti, un expert în securitate naţională la Universitatea Luiss din Roma, a spus că asemenea bătăi şi lupte erau obişnuite în anii ’70, dar că au dispărut între timp. Dar violenţele se întorc, a spus el, dând exemplu un studiu făcut public de Parlamentul italian care susţine că extremismul, mai ales cel de dreapta, este o ameninţare pentru securitatea naţională.

Atacul asupra lui Ursino vine în urma unui atac armat al unei grupări de extremă dreaptă asupra a şase imigranţi africani în oraşul Macerata.

De asemenea, Giorgia Meloni, o candidată din partea partidului de extremă dreaptă Fraţii Italiei, a depus plângere la poliţie după ce mai mulţi activişti au insultat-o şi scuipat-o în timpul unui discurs la Livorno.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X