(DOC) Cum Igor Dodon a cerut bani de la turci pentru reparația Președinției , după o „înțelegere verbală”

Autor: , in Politic / 22 februarie, 2018, 12:33

Purtătorul de cuvânt al președintelui Igor Dodon, Ion Ceban, anunță modul în care șeful statului și oficialii turci au stabilit condițiile de finanțare a reparației edificiului Președinției Republicii Moldova, publicând o scrisoare din 6 iunie 2017 adresată de președinte omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan. Conform documentului, cei doi oficiali au avut o „înțelegere verbală” pe acest subiect, iar, ulterior, președintele moldovean l-a rugat pe omologul său să examineze posibilitatea finanțării reparației.

În textul scrisorii în limba română, Igor Dodon îi mulțumește omologului său turc pentru „ospitalitatea și atenția specială” care i-au fost acordate lui personal, dar și delegației moldovenești pe durata desfășurării Summit-ului OCEMN. Tot în scrisoare, șeful statului îl roagă pe Erdogan să examineze posibilitatea finanțării reparației Președinției Republicii Moldova.

„Reiterez rugămintea de a examina posibilitatea de a oferi sprijin financiar în vederea reparației edificiului Președinției Republicii Moldova, distrus în timpul tentativei de lovitură de stat din aprilie 2009”, se arată în scrisoare, în timp ce Ion Ceban spune că reparația reprezintă „o donație oferită poporului moldovenesc din partea poporului turc”.

Potrivit lui Ceban, agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA) a desfășurat o licitație conform legislației Republicii Turcia, la care au participat trei companii turcești. Licitația a fost câștigată de compania Sonbay cu sediul la Ankara, care a propus cel mai mic preț. Decizia statului turc de a repara edificiul președinției Republicii Moldova a fost comunicată autorităților de la Chișinău, toate procedurile fiind realizate în mod transparent.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X