Ucraina i-a interzis, timp de trei ani, intrarea pe teritoriul său fostului preşedinte georgian și guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, devenit opozant la Kiev şi expulzat pe 12 februarie în Polonia, a anunţat serviciul de frontieră ucrainean.

Saakaşvili a primit interdicţie de intrare pe teritoriul ucrainean din ordinul comandantului responsabil de secţiunea de frontieră pe care ex-liderul georgian a trecut-o ilegal în luna septembrie, a declarat, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al autorităţii de frontieră, Oleg Slobodian.

Comandantul „a luat decizia de a-i interzice lui Mihail Saakaşvili să intre în Ucraina timp de trei ani”, a spus acesta.

Săptămâna trecută, fostul președinte georgian a fost reținut de către serviciile speciale ucrainene și expulzat în Polonia, țara din care a intrat în Ucraina ultima dată, forțând împreună cu un grup de susținători de-ai săi. Astfel, acesta a anunțat un tur în toată Europa pentru a anunța factorii de decizie despre situația în care se află.

Aflat în Polonia, acesta a cerut Uniunii Europene şi cancelarului german, Angela Merkel, în special, să-l sprijine în campania sa anticorupţie împotriva preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko. Ulterior, Saakașvili a obținut primul său document de identitate, emis de către autoritățile din Amsterdam.

Numit guvernator al regiunii Odesa în 2015 de către Poroşenko, Mihail Saakaşvili a demisionat un an şi jumătate mai târziu, confirmând ruptura cu preşedintele ucrainean. După ce obţinuse anterior cetăţenia ucraineană, aceasta i-a fost între timp retrasă. În decembrie anul trecut, el s-a întors în Ucraina forţând trecerea frontierei cu Polonia, cu sprijinul unei mulţimi de susţinători.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here