Preşedinţia Republicii Moldova va cere serviciului de securitate să investigheze activitatea consulului român la Bălţi

Autor: , in Fără categorie / 22 februarie, 2018, 16:10

Administraţia prezidenţială de la Chişinău a anunţat joi că va solicita Serviciului de Informaţii şi de Securitate (SIS) al Republicii Moldova să investigheze activitatea şi legalitatea acţiunilor consulului României la Bălţi, Mihai Baciu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Maxim Lebedinschi, consilierul preşedintelui Igor Dodon, îl acuză pe consulul României la Bălţi că i-ar sprijini pe primarii care au semnat declaraţiile de unire cu România, o acţiune mai mult simbolică în anul Centenarului.

„În ultimele zile, pe adresa instituţiei prezidenţiale parvin multiple informaţii prin care se comunică faptul că consulul general al României de la Bălţi, domnul Mihai Baciu, ar fi întreprins mai multe acţiuni de corupere a aleşilor locali din nordul Republicii Moldova în scopul determinării acestora de a semna declaraţii unioniste”, scrie Maxim Lebedinschi.

În acelaşi timp, potrivit consilierului lui Igor Dodon, Mihai Baciu „ar fi întreprins acţiuni de promovare a unui partid politic” în Republica Moldova.

În acest context, precizează Lebedinschi, la indicaţiile lui Igor Dodon, „instituţia prezidenţială va solicita guvernului şi Serviciului de Informaţii şi de Securitate să investigheze activitatea şi legalitatea acţiunilor consulului României, Mihai Baciu”, pe teritoriul Republicii Moldova.

Reacţia preşedinţiei (proruse) a Republicii Moldova a fost precedată de un atac la adresa consulului român din partea unuia din reprezentanţii Partidului Socialiştilor (PS), Grigore Novac, potrivit căruia „consulul României la Bălţi subminează statalitatea Republicii Moldova”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X