Transportatorii moldoveni ar putea avea dreptul să stea pe teritoriul ucrainean mai mult de 90 de zile

Autor: , in Social / 22 februarie, 2018, 18:01

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, două proiecte de hotărâre care prevăd inițierea negocierilor asupra a două protocoale ce prevăd extinderea termenului de ședere de 90 de zile pe teritoriul ucrainean, pentru transportatorii moldoveni. Mai exact, este vorba de proiectul Protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto din 20 martie 1993 și proiectul Protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la activitatea transportului feroviar din 20 martie 1993.

Proiectele de modificare au fost propuse în contextul dificultăţilor identificate de către ambele părți în ceea ce privește efectuarea transportului internațional de pasageri și mărfuri, precum și a transportului feroviar. Potrivit documentelor, scopul final al negocierilor constă în soluţionarea problemei legate de depăşirea de către cetățenii Republicii Moldova a termenului de 90 zile de aflare pe teritoriul ucrainean.

Totodată, încheierea acestor protocoale va facilita călătoriile reciproce pentru categoriile de persoane care, conform specificului activităților, traversează frecvent hotarele ambelor state și din care cauză depăşesc termenul de 90 zile de aflare pe teritoriul altui stat într-o perioadă de 180 zile.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, aceste două protocoale reconfirmă voința statelor de a contribui la dezvoltarea relațiilor economice, intensificarea relațiilor de prietenie și consolidarea legăturilor comerciale. Ministerul Economiei și Infrastructurii va asigura desfășurarea procesului de negociere a protocoalelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X