Chiril Gaburici scapă de demisie; Niciun deputat nu a susținut inițiativa PSRM

Autor: , in Politic / 23 februarie, 2018, 16:00

Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a scăpat de moțiunea simplă de cenzură, înaintată de către deputații socialiști. Mai mult, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul economiei nu a fost susținută de niciun deputat.

Inițiativa PSRM de a-l demite pe șeful de la Economie, Chiril Gaburici, nu a fost susținută de niciun deputat, întrucât socialiștii au părăsit sala plenului înainte de vot, fără a prezenta vreun argument.

„Este pentru prima dată în experiența mea când o moțiune nu are niciun vot, și asta denotă cât de rea și de falsă a fost această moțiune, încât însăși autorii acesteia au fugit de ea”, a declarat Andrian Candu după procedura de vot.

Moțiunea simplă împotriva lui Chiril Gaburici a fost depusă acum o săptămână. Socialiștii l-au chemat pe Gaburici în Parlament să spună „care sunt cauzele dezastrului economic”. „Obiectul prezentei moţiuni îl reprezintă situaţia dezastruoasă în care se află economia Republicii Moldova. Anul 2017 a devenit anul eşecurilor economice, din cauza politicii de supraimpozitare și de tăiere a investiților capitale. Rezultate economice din 2017 și pespectivele pentru acest an, arată că Ministerul Economiei și Infrastructurii nu este interesat în ceea ce se întâmplă în economia Republicii Moldova”, a argumentat deputatul Vasile Bolea.

Amintim că, Chiril Gaburici a revenit în Guvern pe 10 ianuarie, ocupând fotoliul de ministru al Economiei şi Infrastructurii, asta după ce în perioada februarie – iunie 2015 a ocupat fotoliul de prim-ministru al Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X