Iohannis consideră raportul ministrului Toader împotriva șefei DNA lipsit de temeinicie

Autor: , in Externe / 23 februarie, 2018, 13:58

Preşedintele român Klaus Iohannis a declarat, vineri, că raportul prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu i-a plăcut, că a fost lipsit de claritate şi de temeinicie, el spunând că nu vede motive clare, din ceea ce a prezentat ministrul, pentru a propune revocarea.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, le-a declarat jurnaliştilor că raportul ministrul Justiţiei privind conducerea DNA nu a ajuns la Preşedinţie, iar ceea ce a văzut aseară a fost ”total lipsit de claritate şi de temeinicie” şi nu l-a făcut să-şi schimbe opinia în privindţa susţinerii DNA şi a Laurei Codruţa Kovesi.

„Asta este o procedură care va mai dura (procedura de revocare a şefei DNA- n.r.). M-am exprimat şi aseară instituţional, cum au constatat mai mulţi analişti. Da, asta este părerea mea. Nu am văzut raportul, nu l-a văzut nimeni, pe care s-a bazat domnul ministru, însă prestaţia pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Ceea ce a prezentat domnul ministru a fost total lipsit de claritate şi, la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit de temenicie. Deci nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

El a mai spus că „mult aşteptatul raport” nu a apărut nici pe site-ul Ministerului Justiţiei, nu a ajuns nici la Administraţia Prezidenţială şi că atunci când îl va primi Preşedinţia va încerca să îl desluşească.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X