Topul țărilor europene cu cele mai bune oportunități de studii universitare. Germania, pe locul I

Autor: , in Cultură/Media / 23 februarie, 2018, 17:12

Mulțumită costurilor reduse pe care le propune sistemul său universitar, Germania ocupă numărul unu în topul țărilor din Europa care oferă cele mai bune oportunități de studii pentru studenți străini, întrecând, în acest sens, Marea Britanie și Franța.

Sistemul de studii fără plată al Germaniei a fost motivul pentru care țara a devenit alegerea numărul unu a elevilor străini în căutare de studii superioare. Astfel, Germania se află pe poziția întâi în clasamentul țărilor cu cele mai bune oportunități de studii superioare pentru studenți străini, potrivit Study.EU.

Fiecare țară din clasament a fost evaluată conform calității educației (45%), costurilor pentru studii (30%) și condițiilor de trai și oportunităților pe care le oferă după absolvirea studiilor (25%).

În pofida poziției numărul doi în topul general, Marea Britanie s-a plasat pe cea mai joasă poziție în privința costurilor, datorită cheltuielilor înalte pentru trai și studii, lucru care îngrijorează, având în vedere că țara ar putea coborî și mai mult în top după Brexit. În medie, studenții internaționali din Marea Britanie trebuie să cheltuie circa 23 000 de euro pe an.

Pe de altă parte, Polonia a intrat, în acest an, pentru prima dată  în top 10, o consecință a creșterii numărului de programe de studii în limba engleză și accesibile din punct de vedere financiar. Numărul studenților străini admiși la universități poloneze a crescut vertiginos, de la 12 000 la 65 000 în ultimii 10 ani.

Clasamentul include 30 de țări, care sunt prezentate în lista scorului total. Primele 10 țări sunt listate și pe categorii: educație, costuri, și trai și carieră.

Germania, pe primul loc în clasament, urmată de Marea Britanie, Franța și Olanda.

La categoria educație, Germania este devansată de Marea Britanie. A treia în top este Olanda. Rusia se plasează pe locul 5, urmată de Elveția.

Polonia este cea mai accesibilă din punct de vedere a costurilor, urmată de Serbia și Ungaria. România se află pe a patra poziție în categoria accesibilitate din punct de vedere financiar.

 Marea Britanie conduce topul din punct de vedere al traiului și oportunităților de carieră. Aici, Germania se plasează tocmai pe locul 9, urmată de Austria. Nici România, nici Rusia nu au reușit să intre în top 10 la această categorie.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *