Tablou de 800 000 de euro, uitat într-un autobuz în Franţa

Autor: , in Cultură/Media / 24 februarie, 2018, 08:30

Lucrarea care datează din 1877, numită „Les Choristes” (Coriştii) a fost furat cu nouă ani în urmă din muzeul Cantini din oraşul francez Marseille, în timp ce fusese împrumutat pentru o expoziţie muzeului d’Orsay din Paris.

Tabloul, desenat în pastel, reprezintă un şir de oameni interpretând opera Don Juan.

Poliţia franceză era în mijlocul unor cercetări de rutină, la circa 30 de km de Paris, în timpul cărora au verificat şi autobuzul cu pricina şi au găsit tabloul, relatează Euronews.

Ministerul de Cultură al Franţei a spus că niciunul dintre pasagerii autobuzului nu a recunoscut că valiza i-ar aparţine lui, în timpul verificărilor din 16 februarie.

Artistul francez este renumit prin picturile şi sculpturile sale celebre, care reprezintă dansatori şi care sunt deseori asociate cu mişcarea impresionistă.

Ministrul culturii francez Francoise Nyssen a spus că a fost încântată de „această redescoperire nemaipomenită … dispariţia căreia a însemnat o pierdere grea pentru patrimoniul impresionist al Franţei”.

Preţul tabloului este estimat la 800 000 de euro, conform La Réunion des Musées Nationaux.

Muzeul d’Orsay din Paris a confirmat autenticitatea lucrării, dar nu se ştie încă cine a lăsat tabloul în autobuz şi care ar fi fost motivul pentru aceasta.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X