Salarii de zeci de mii de lei pe lună pentru viitorii angajați ai Serviciului Prevenirea și Combaterea Banilor și Finanțării Terorismului

Autor: , in Politic / 26 februarie, 2018, 14:41

Lefuri grase pentru viitorii angajați ai Serviciului Prevenirea și Combaterea Banilor și Finanțării Terorismului. Conform unui proiect de lege înregistrat la Parlament, viitorul director al Serviciului ar putea ridica o leafă echivalentă a cinci salarii medii pe economie sau 30.500 de lei, în condițiile în care pentru anul 2018 salariul mediu a fost estimat la 6.100 de lei. La fel, și ceilalți angajați se vor alege cu lefuri grase.

Câțiva deputați parte a majorității parlamentare propun ca directorul Serviciului Prevenirea și Combaterea Banilor și Finanțării Terorismului să primească un salariu echivalent cu cinci salarii medii pe economie. În condițiile în care pentru anul curent salariul mediu este de 6.100 de lei, viitorul director al Serviciului va primi un salariu de 30.500 de lei.

Conform proiectului, și ceilalți angajați vor primi lefuri grase. Pentru directorul-adjunct se propune un salariu echivalent cu 4,7 salarii medii pe economie sau 28.670 de lei, iar un șef de secție ar urma să fie remunerat cu 4 salarii medii pe economie sau 24.400 de lei,

Un inspector principal va primi 3,7 salarii medii pe economie sau 22.570 de lei, un inspector superior – 3,3 salarii medii pe economie sau 20.130 de lei, iar un inspector va fi recompensat cu 3 salarii medii pe economie, echivalentul a 18.300 de lei.

În același timp, angajații Serviciului vor beneficia de un spor luna suplimentar pentru eficiență de la 1 salariu mediu până la 1,5 din salariul mediu pe economiei realizat pe anul precedent.

Amintim că, Parlamentul a adoptat, la finele lunii decembrie 2017, legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, document ce prevede crearea Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, ca autoritate publică independentă.

Potrivit legii, printre atribuțiile Serviciului vor fi primirea, înregistrarea, analiza și prelucrarea informaţiilor privind activităţile şi tranzacţiile suspecte de spălare a banilor, infracţiunilor asociate spălării banilor şi de finanţare a terorismului. Informațiile vor fi transmise organelor competente. Totodată, autoritatea va sesiza organele de drept competente, imediat ce stabileşte suspiciuni de infracțiune și va efectua investigaţii financiare în scopul identificării originii bunurilor suspecte. Noua structură va fi persoană juridică de drept public, va dispune de ştampilă și cont trezorerial.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X