Guvernul moldovean forțat să schimbe programul vizitei premierului României din cauza unui protest la gărdinița din Bardar, Ialoveni

Autor: , in Politic / 27 februarie, 2018, 15:58

Un protest al angajaților grădiniței din localitatea Bardar care cer salarii mai mari a forțat guvernul moldovean să schimbe programul vizitei în Republica Moldova a noii șefe a guvernului României. Viorica Dăncilă și premierul moldovean Pavel Filip urmau să viziteze grădinița reconstruită din ajutoare românești, dar protestul a schimbat planurile.

În cadrul unei conferințe de presă, jurnaliștii TV8 au întrebat-o pe Dăncilă de ce a fost schimbat programul vizitei și dacă știa despre protest. Premierul Filip nu a lăsat-o, însă, să răspundă, declarând că schimbarea planului nu este preocuparea noului șef al Cabinetului de la București. „„Nu cred că doamna prim-ministru știe care e situația într-o grădiniță de la Bardar. Programul a fost elaborat de noi împreună cu Ambasada României și a fost coordonată cu partea română”, a spus Filip.

El a diminuat importanța incidentului, spunând că „nivelul de salarizare nu este numai problema grădiniței de la Bardar”. „Dacă vreți să vorbim de nivelul de salarizare, nu e doar problema acestei grădinițe. Putem face multe declarații populiste și pot să vă spun de nivelul jos de salarizare în cadrul ministerelor, dar și a celor care activează în domeniul culturii, educației și administrației publice locale. E mai bine să ne resuflecăm mânecile și să implementăm agenda de reforme, să atragem investiții prin intermediul lor, să avem impozite care vin în bugetul statului și să ne permite să oferim salarii mai înalte pentru toate categoriile de funcționari”, a adăugat Pavel Filip.

În ultimii ani, România a reconstruit zeci de grădinițe în Republica Moldova dintr-un ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro, din care au fost cheltuite deocamdată 40 de milioane. Proiectele concrete pentru care se acordă banii sunt alese de guvernul moldovean.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Pare tras de coadă acel protest de la grădiniță, ori e foarte straniu ca la 1 zi după ce conducerea de acolo a fost anunțată că le vine premierul român în vizită, ei anunță grevă ! pare o înscenare rușinoasă !

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X