Juncker, alături de mai mulți lideri UE, condamnă actul laș de asasinare a jurnalistului slovac și a logodnicei acestuia

Autor: , in Externe / 27 februarie, 2018, 16:50

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a denunţat, la Belgrad, ”actul laş” al asasinării în Slovacia a jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak şi a partenerei sale Martina Kusnirova, scrie AFP.

Într-o vizită la Belgrad, Juncker a spus că este șocat de știrea îngrozitoare despre asasinarea lui Jan Kuciak și a logodnicei sale. Citat de agenția de presă AFP, președintele CE condamnă actul laș și spune că uciderea și intimidarea jurnaliștilor nu își au locul nici în Europa, nici în vreun alt sistem democratic.

„Șocat de uciderea unui jurnalist în Uniunea Europeană. Nicio democrație nu poate supraviețui fără presă liberă, de aceea jurnaliștii merită respect și protecție,” a declarat vice-președintele CE Frans Timmermans pe Twitter.

„Trebuie să se facă dreptate”, a mai scris acesta.

Manfred Weber, șeful PPE din Parlamentul European și-a exprimat, de asemenea, șocul pe care l-a trăit la știrea despre crima îngrozitoare și a cerut ca aceasta să fie investigată independent și foarte minuțios.

Vice-președintele Parlamentului European, Maros Sefcovic, din Slovacia, le-a spus jurnaliștilor că este profund afectat de asasinarea lui Kuciak și a iubitei sale, ucise împreună cu jurnalistul de investigație în acest weekend.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X