Igor Dodon modifică componența Consiliului Suprem de Securitate

Autor: , in Politic / 28 februarie, 2018, 13:34

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță că a modificat componența Consiliului Suprem de Securitate (CSS), în contextul ședinței care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare și de teama ca aceasta să nu fie blocată. Deocamdată nu se cunoaște cine a fost exclus din vechea componență a CSS și cine sunt noii membri a Consiliului.

Dodon anunță că „pentru a evita tentativele de blocare pe viitor a activității CSS de către unele sau alte persoane – membri ai Consiliului, componența acestuia este modificată”. Anunțul vine după ce astăzi șeful statului a convocat o ședință de lucru cu participarea consilierilor prezidențiali și membrilor Consiliului Suprem de Securitate (CSS) cu privire la organizarea și desfășurarea ședinței CSS.

După discuțiile prealabile, avute cu conducerea Guvernului referitor la ordinea de zi a ședinței CSS și la posibila dată pentru desfășurarea acesteia, a fost convenit că ședința CSS va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

În cadrul întrunirii se va discuta despre raportul Kroll-2 și măsurile ce se impun a fi întreprinse în vederea pedepsirii celor care se fac vinovați de furtul bancar, precum și recuperării banilor.

De asemenea, pe ordinea de zi a CSS figurează subiectul ce ține de „acțiunile antistatale ale organizațiilor, formațiunilor, dar și ale reprezentanților autorităților publice locale, cu privire la tentativele și provocările îndreptate spre lichidarea statalității Republicii Moldova și activitățile care urmează a fi desfășurate de către organele de drept ale țării referitor la acest subiect”.

Șeful statului mai anunță că a fost convenit ca în cadrul ședinței să se discute și despre proiectul noii Strategii a securității naționale, inclusiv ultimele declarații ale domnului Sturza cu privire la intenția și necesitatea procurării armelor letale.

Totodată, urmează să fie aprobat planul de activitate al Consiliului Suprem de Securitate pentru anul curent.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X