Principalul scop al vizitei la Chişinău a prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, a fost întărirea cooperării între PSD şi PDM al lui Vladimir Plahotniuc, susţine deputatul român Matei-Adrian Dobrovie.

„Cu toate că a amintit despre susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, Viorica Vasilica a evitat previzibil o discuţie despre starea deficitară a justiţiei de peste Prut. Asta în condiţiile în care întărirea luptei anti-corupţie este una dintre condiţionalităţile principale exprimate de instituţiile europene. Chiar ieri (luni – n.r.) Consiliul UE emitea un comunicat dur despre schimbarea sistemului electoral, libertatea presei şi lupta cu corupţia din Republica Moldova. Vorbim de ani buni de acelaşi proiect energetic care nu se mai realizează (gazoductul Iaşi-Chişinău), dar ramâne la stadiul de vorbe. Chiar şi acolo unde Romania a finanţat renovări/reabilitări de şcoli şi grădiniţe, microbuze şcolare, aceste rezultate nu sunt vizibile în rândul cetăţenilor Republicii Moldova”, a spus deputatul român.

„În loc să-şi întărească prezenţa mediatică peste Prut, Bucureştiul închide singurul talk-show politic nepartizan, realizat de televiziunea publică pentru românii din Republica Moldova, Orizont European, în anul Centenar şi electoral decisiv pentru orientarea Republicii Moldova. Nu am auzit-o pe doamna Dăncilă să spună o vorbă despre spaţiul informaţional comun. În schimb, statul român finanţează publicaţii online care fac propagandă pro-oligarhică şi împotriva partidelor extraparlamentare autentic pro-europene şi anti-oligarhice. Pe banii noştri”, se mai arată în mesajul lui Matei-Adrian Dobrovie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here