Parlamentul Republicii Moldova ar fi refuzat o ședință comună cu Legislativul României

Autor: , in Fără categorie / 28 februarie, 2018, 11:46

Guvernul României și cel al Republicii Moldova au hotărât că în curând vor avea o şedinţă comună, același lucru nu se poate spune şi despre o ședință comună a Legislativelor din cele două țări, conform senatorului român, Iulia Scântei.

Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat marți, la finalul unei întrevederi cu omologul său român, Viorica Dăncilă, că în curând va fi organizată o şedinţă comună a guvernelor. Acesta a propus ca ședința să fie organizată la Chișinău. Din păcate, anunță Iulia Scântei, nu același lucru se va petrece și cu ședința comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.

„În ciuda eforturilor politice și diplomatice ale părții române, inițiate încă de anul trecut, conducerea Parlamentului moldovean nu a arătat aceeași deschidere pentru o ședință solemnă cu caracter de simbol și de punte politică a celor două foruri legislative”, anunță senatorul român.

Senatorul mai adaugă că „o ședință solemnă doar a Parlamentului României, unde parlamentarii moldoveni vor avea statut de „invitați” (și asta dacă vor da curs și invitației!) și nu o ședință comună a celor două Parlamente pentru a marca 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, este inacceptabil politic”.

„Parlamentul României va marca singular momentul, cum altfel, cu o sesiune comuna a Camerei Deputaților și a Senatului care va avea loc în 27 martie, dar la București. Prilej de lungi discursuri politice fără impact emoțional sau aniversar. Ne vom lăuda iar, cu ceea ce au făcut acum 100 de ani niște români iubitori de neam și ne vom arăta neputința de a construi un destin politic comun european, fără demagogie, pentru românii din stânga și din dreapta Prutului. Să faci o ședință solemnă doar a Parlamentului României, unde parlamentarii moldoveni vor avea statut de „invitați” (și asta dacă vor da curs și invitației!) și nu o ședință comună a celor două Parlamente pentru a marca 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, mi se pare inacceptabil politic”, mai spune Scântei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X