Peste 20 de morţi, victime ale gerului siberian din Europa

Autor: , in Social / 28 februarie, 2018, 10:28

Europa rămâne miercuri sub un val de frig care vine din Siberia – de la Marea Baltică şi până la Marea Mediterană -, soldat cu cel puţin 24 de morţi în decurs de patru zile, relatează AFP.

Valul de frig – numit ”Bestia din Est” în presa britanică, ”Ursul din Siberia” în Olanda şi ”tunul de zăpadă” în Suedia sau ”Moscova-Paris” în Franţa – provoacă îngrijorări cu privire la sănătatea celor mai fragili, a persoanelor fără adăpost sau peroanelor în vârstă, şi perturbă transporturile.

Temperaturile urmează să rămână glaciale în noaptea de marţi spre miercuri. Spre exemplu, în Germania se aşteaptă -24°C, în Estonia -29°C, iar în Cehia -18°C.

Cel puţin 24 de persoane au murit din cauza frigului începând de vineri, şi anume nouă în Polonia – dintre care cinci în noaptea de luni spre marţi, patru în Franţa, trei în Cehia – persoane făr adăpost, cinci în Lituania, două în România – inclusiv o femeie în vârstă de 83 de ani găsită marţi acoperită de zăpadă în stradă – şi o persoană fără adăpost în Italia.

În Estonia, frigul a făcut în februarie şapte victime.

De la un capăt la altul al Europei, mercurul cobora, iar instalaţiile de încălzire mergeau din plin.

Grupul gazifer rus Gazprom a anunţat că a bătut timp de şase zile recorduri de export de gaze naturale zilnice spre Europa. Ultimul record a fost stabilit luni, la 666,8 milioane de metri cubi.

În Suedia, -39,6°C au fost înregistrate luni în regiunea Laponia, iar Austria a înregistrat -25,4° la Flattnitz (sud) – un record în februarie.

Londra a fost afectată marţi de ninsori puternice. Ziarele britanice au publicat fotografii cu canotori pe râul Cam, acoperit de zăpadă, şi valuri îngheţate la Weston-super-Mare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X