Prim-ministrul Slovaciei: Un milion de euro oricui are informaţii despre asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

Autor: , in Externe / 28 februarie, 2018, 18:58

Prim-ministrul slovac Robert Fico a oferit un milion de euro ca premiu pentru oricine aduce informaţii despre asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak, scrie BBC.

 

Prim-ministrul Fico a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă, stând lângă teancuri de bancnote care sunt promise celor care oferă informaţii privind asasinatul.

Jan Kuciak şi partenera sa, Martina Kusnirova, au fost împuşcaţi mortal în propria casă. Kuciak avea 27 de ani. Ambii au fost găsiţi morţi duminică.

Mai multe ziare din Slovacia au publicat ultimul articol scris de Kuciak, care face legătura între mafia italiană şi corupţia la nivel înalt din politica slovacă.

Colegii lui Kuciak din presă susţin că autorităţile ar trebui să citească ultimul său articol pentru a înţelege de ce a fost ucis. În articolul respectiv, el vorbeşte despre cum oameni de afaceri din estul Slovaciei, care au legături cu mafia din regiunea Calabria din Italia, comit fraude cu fonduri europene. De asemenea, Kuciak susţine că oamenii de afaceri au conexiuni politice importante în Slovacia.

Conform unor informaţii din presă, Maria Toroskova, consilier al prim-ministrului Fico, este printre cei vizaţi de Kuciak.

„Nu faceţi legături între oameni nevinovaţi şi o crimă dubă fără să aveţi dovezi. Se întrece limita”, a spus Fico.

În timpul conferinţei de presă Fico s-a arătat nemulţumit de faptul că „se politizează o tragedie” după ce politicieni din opoziţie au ţinut o conferinţă de presă în care au acuzat partidul aflat la putere, Smer, că ar avea legături cu asasinatul.

Grupările din opoziţie au făcut apel pentru organizarea unor noi proteste faţă de corupţie la Bratislava.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X