(VIDEO) Cel mai mare avion din lume a trecut cu bine de testele de pistă

Autor: , in Cultură/Media / 28 februarie, 2018, 10:45

Cel mai mare avion din lume, gigantul Stratolaunch, conceput de compania Stratolaunch Systems pentru a plasa sateliţii pe orbită, a efectuat, zilele acestea, teste de pistă.

Paul Allen, cofondator Microsoft, unul dintre liderii de proiect, a dat publicităţii imaginile cu manevrele făcute de aeronava gigant. Pentru a testa motoarele şi sistemele la bord, aeronava s-a deplasat în repetate rânduri pe pista, cu viteze de până la 74 km pe oră.

Stratolaunch este proiectat pe un fuselaje dublu, cu o garnitură centrală care primeşte încărcătura care trebuie transportată. Cele două fuselaje au o lungime de 72,5 metri fiecare. Aeronava are o lăţime de 117 metri, în timp ce Airbus A380 are mai puţin de 80 de metri.

Stratolaunch ajunge la 15 metri deasupra solului în partea de sus a cozii sale verticale. Rezervoarele sale pot conţine 113 tone de combustibil.

Avionul, cu 28 de roţi, cântăreşte 226,7 tone gol şi poate transporta o sarcină utilă de aproximativ 250 de tone. Prima sa apariţie publică a avut loc vara trecută în deşertul Mojave. Giganul are şase motoare de Boeing 747, iar autonomia sa de zbor este de 3704 kilometri. Scopul construirii acestui avion a fost de a lansa rachetele din zbor şi nu de pe platforme special create la sol, care necesita mult combustibil şi implică multe riscuri.

Primul zbor demonstrativ ar putea avea loc în 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X