(FOTO) Ce este arma monstruoasă anunțată de Putin. Satan 2 șterge de pe fața pământului o țară întreagă

Autor: , in Externe / 1 martie, 2018, 16:12

Președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a dezvoltat o nouă rachetă, invincibilă, care poate ajunge oriunde în lume. Arma, cunoscută drept Satan 2, este capabilă de distrugeri fără precedent. O singură racheta RS-28 Sarmat este prevăzută cu 16 focoase nucleare și este capabilă să distrugă o zonă de mărimea Franței sau de mărimea statului Texas, scrie presa din Rusia.

RS-28 Sarmat, cea mai mare rachetă balistică intercontinentală rusească de până acum, este dotată cu un focos termonuclear.

Sarmat, scrie Sputniknews, este răspunsul Rusiei la amenințarea scutului antirachetă din Europa. Racheta va intra în producție în anul 2018, potrivit dezvoltatorilor. RS-28 Sarmat va înlocui precedenta familie de rachete balistice intercontinentale, RS-36, care au intrat în serviciu în anii 1970-1980.

Această armă letală are capacitatea de a transporta o încărcătură nucleară de 50 de megatone, de 2000 de ori mai puternică decât bombele de la Hiroshima şi Nagasaki, scrie Daily Mail.

Racheta se poate deplasa cu 7 km pe secundă, cu 16 focoase, şi o rază de acţiune de 10000 de kilometri. Mai concret, această armă le permite ruşilor să şteargă de pe faţa Terrei orice oraş din vestul Europei.

Sputniknews, una dintre portavocile mediatice ale Moscovei, evocă posibilitatea ca RS-28 Sarmat să poată purta o rachetă aflată încă în stadiul de dezvoltare, cunoscută sub numele de Yu-71, sau proiectul 4202.

Yu-71 se poate separa de racheta balistică purtătoare pentru a accelera la viteze de până la Mach 7 și Mach 12. Proiectilul, spun rușii, ar avea capacitatea de a evita scuturile antirachetă pentru a-și atinge ținta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X