Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, spune că acceptă „cu plăcere” să vină în Parlament şi să le explice comuniştilor şi socialiştilor despre importanţa parcursului european al Republicii Moldova, după ce PSRM și PCRM au înregistrat astăzi o moțiune simplă, solicitând demisia acestuia pentru că ar fi făcut declaraţii unioniste.

„Această argumentare pe care au prezentat-o astăzi PCRM şi PSRM demonstrează încă o dată că principiile de care se conduc aceşti politicieni sunt expirate şi nu aduc folos cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, în timp ce unii socialişti deja au produs unirea prin faptul că deţin paşapoarte româneşti, Bucureştiul şi Chişinăul trebuie să depună mai multe eforturi pentru valorificarea relaţiilor bilaterale, începând cu relaţiile inter-umane şi terminând cu proiectele de interconectare.

„Poate faptul că Moldova va deveni mai independentă şi mai puţin vulnerabilă în faţa presiunilor dinspre Est îi sperie pe aşa-zişii aparatori ai statalităţii moldoveneşti?”, s-a întrebat retoric Leancă.

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, formațiunea PCRM a anunțat moțiune de cenzură împotriva lui Iurie Leancă. Întrucât nu dispuneau de numărul necesar de semnături pentru a fi înregistrată, comuniștii au solicitat ajutorul colegilor. La scurt timp, cei din PSRM au anunțat că susțin propunerea comuniștilor, astfel, cu 26 de semnături, moțiunea simplă a fost înregistrată la Parlament.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here