Partidul Comuniştilor din Republica Moldova cere demiterea viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă. Deputații comuniști, care nu au suficiente semnături pentru a înregistra moțiunea în Parlament, spun că sunt nemulțumiți de declarațiile lui Leancă privind unirea Republicii Moldova cu România.

PCRM lansează moțiune simplă împotriva lui Iurie Leancă și este în căutarea semnăturilor pentru ca aceasta să fie înregistrată în Parlament. Comuniștii spun că sunt nemulțumiți de declarațiile viceprim-ministrului cu privire la unirea Republicii Moldova cu România.

Conform comuniștilor, Iurie leancă trebuie demis din funcţie pentru declaraţiile sale „antistatale”, care cheamă la „lichidarea statalităţii moldoveneşti prin unirea cu România”. În special, aceştia se referă la declaraţia vicepremierului că integrarea europeană se face cu România şi prin România. Comuniştii consideră că asemenea acţiuni sunt imorale şi depăşesc limitele legale, iar oficialul de stat care promovează politici antistatale trebuie demis.

Update. PCRM anunță că a identificat numărul necesar de semnături, astfel documentul va fi înregistrat la Parlament. Pe moțiune și-au pus semnătura 26 de deputați PCRM și PSRM.

Conform procedurii, după înregistrarea moțiunii simple, Biroul Permanent al Parlamentului va stabili, în termen de 14 zile, data la care Leancă va fi audiat.