Andrian Candu acuză Rusia că se implică în viitoarele alegeri parlamentare: „Chișinăul a simțit deja ingerința rusească”

Autor: , in Fără categorie / Politic / 2 martie, 2018, 16:46

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, acuză Rusia de implicare în politica țării înainte de alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc în toamna acestui an. Acuzațiile au fost lansate în cadrul conferinței interparlamentare „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, desfășurată astăzi, la Chișinău.

„Am simțit deja implicația Federației Ruse. Este clar că, în contextul anului electoral din Republica Moldova, vor fi mai multe tentative. Ele deja sunt simțite. Autoritățile moldovenești ar trebui să se asigure că viitoarele alegeri vor fi valabile, deschise, transparente, legitime și fără nicio interferență, astfel încât singurul care decide soarta Republicii Moldova să fie cetățeanul acestei țări și nu cineva din exterior”, a declarat speakerul fără a preciza despre ce tentative de implicare în viitoarele alegeri este vorba.

În opinia acestuia, Republica Moldova, Georgia și Ucraina ar trebui să își unească eforturile pentru a identifica, de comun, strategii de apărare împotriva propagandei rusești, precum și să realizeze reforme menite să întărească statul de drept.

De menționat că, mandatul actualului Legislativ expiră în toamna acestui an. Experții de la Chișinău consideră că alegerea parlamentare ar poate avea loc în toamna acestui an sau la începutul anului 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Ar fi bine să identifice de pe acum, care ar fi soluțiile de identificare și stopare a acestor acțiuni, mai ales că avem și susținerea partenerilor externi.

  • Da cu cei mai bun Plahotniuc de cât Rusia? Că ne va coordona cătușele de pe loc? Mult mai bine cu Maia Sandu și Andrei Năstase că ăștea n-au cătușe!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X