După demisiile primarilor din Chişinău şi Bălţi, ar fi culmea nedreptăţii ca guvernarea să susţină că statul nu dispune de suficiente resurse financiare pentru a organiza alegerile primarilor pentru cele două municipii. De această părere este lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Lidera PAS a comentat, joi seară, în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC21″, declaraţia CEC-ului cu privire la lipsa resurselor financiare pentru organizarea alegerilor locale în Chişinău şi Bălţi.

„În unele ţări africane, state cu regim autoritar, dictatorii nu voiau să organizeze alegeri, pentru că voiau să rămână la putere, chiar dacă populaţia nu îşi dorea acest lucru. Să nu cheltuim banii pe alegeri, să-i cheltuim mai bine pe altceva – va fi groaznic dacă vom ajunge la asta. Bani pentru alegeri pot fi găsiţi mereu, mai ales dacă tovarăşii de la putere nu o să fure bani de la stat. Ar fi culmea nelegiuirii să ni se spună ca nu sunt bani pentru organizarea alegerilor”, a declarat Maia Sandu.

Săptămâna aceasta, Comisia Electorală Centrală a menționat că pentru cele două scrutine nu au fost planificate surse financiare în bugetul de stat. Instituția a spus că va face o estimare a cheltuielilor necesare pentru organizare acestora, după care va lua decizia privind alegerile locale noi în cadrul unei ședințe publice.