Avalanşă în Munţii Vrancei: O femeie, găsită moartă. Ceilalţi turişti sunt în siguranţă

Autor: , in Social / 3 martie, 2018, 17:25

Un grup de turişti a fost surprins, sâmbătă, de o avalanşă produsă în Munţii Vrancei, lângă Cheile Tişiţei. O femeie a dispărut sub zăpadă, ulterior turista fiind găsită moartă.

Femeia dispărută a fost găsită moartă. „Este o veste tristă”, a afirmat la Realitatea TV primarul comunei Tulnici, Aurel Boțu. Acesta a adăugat că s-a intervenit cu s-a putut.

Potrivit salvamontiștilor, o bucată masivă de zăpadă de pe un versant împădurit s-a desprins. Doi turiști au fost surprinși de avalanșă, dar unul a fost scos imediat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu, a declarat, pentru Mediafax, că femeia a fost găsită în albia râului Tişiţa. Potrivit acesteia, ceilalţi turişti sunt în siguranţă.

Șeful Salvamont Vrancea, Laurențiu Mocanu, a declarat pentru Monitorul de Vrancea că aproximativ 60 de persoane, din București și din Vrancea, ar fi plecat astăzi (sâmbătă) în drumeție pe Cheile Tișiței, excursia fiind organizată pe Facebook. Grupul s-a împărțit în două, primul fiind însoțit de patru persoane de la Salvamont. Din cel de-al doilea grup, care a plecat pe traseu mai târziu, făceau parte două femei, care au și fost surprinse de avalanșă. Una dintre ele a fost îngropată în zăpadă, cealaltă a rămas la suprafață, fiind repede găsită și salvată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X